newsline

Avelsbedömningar på Romme och Margaretehof

Publicerat den 11-05-2020

Anmälan är nu stängd till årets två första avelsbedömningar, på Romme 22-24 maj och på Margaretehof 25-27 maj.

På grund av det rådande läget med pandemin är förutsättningen för att kunna genomföra bedömningen att vi begränsar antalet personer på plats. Vid en eventuell kontroll av bedömningen är det mycket viktigt att alla hjälps åt med att följa de regler och riktlinjer som gäller för att inte riskera att bedömningen behöver avslutas.

För att undvika smittspridning rekommenderar vi alla visare, hästskötare och bedömningspersonal att resa om möjligt i egen bil och stanna inte på vägen.

Antalet hästskötare till årets bedömningar är begränsat. Begränsningarna kan se olika ut mellan bedömningar, beroende på antalet anmälda visare. För att vi ska kunna hålla koll på och redovisa vilka som är behöriga att vistas på bedömningsplatsen behöver samtliga visare på Romme och Margaretehof anmäla hästskötare senast den 18 maj. Personer som inte finns med på listan tillåts endast inträde för att lämna av  eller hämta häst. Vid avlämning gäller att personen lämnar platsen så fort hästen har lastats av. Vid avhämtning gäller att personen väntar i bilen tills hästen ska lastas och lämnar därefter platsen omedelbart. På grund av antalet anmälda visare till bedömningen på Margaretehof finns det tyvärr inte möjlighet till att byta visare till någon som inte redan är anmäld som visare eller hästskötare.

Eventuella ändringar av hästar eller ryttare behöver informeras till avelsledare@sifavel.se senast torsdag 21 maj kl. 13:00. Efter den tidpunkten fastställs listor över personer och hästar som är behöriga att vara på bedömningsplatsen under tiden som bedömningen pågår och inga ändringar tas emot därefter.

Endast visaren och en medhjälpare får närvara vid mätning och exteriörbedömning av varje häst.

Vi vill uppmärksamma följande regler som gäller vid årets bedömningar:

  • Ingen med sjukdomssymptom får komma till bedömningsplatsen.
  • INGEN publik och inga barn (1 – 13 år) tillåts på bedömningsplatsen.
  • Alla måste hålla social distans både inomhus och utomhus.
  • Deltagarna bör så långt det är möjligt hålla sig inom ”sitt” stall eller utomhus.
  • Noggrann handhygien är mycket viktig.
  • Personer som vistas på bedömningsplatsen utan att vara anmälda som personal eller hästskötare kommer att avvisas från bedömningsplatsen och här kan det även bli en påföljd. Se nedan angående överträdelse.
  • Överträdelse kan enligt SIF Avels interna regler ge påföljder som tillrättavisning eller avstängning från stiftelsens evenemang dvs. i detta fall avelsbedömning. Avstängning kan gälla från ett halvt år till högst två år.

Alla hästar som visas kommer att filmas och ambitionen är att filmerna kommer bli tillgängliga i Hestur. Det kommer sedan finnas möjlighet att köpa redigerad och högupplöst film på varje enskild häst för fri användning. Som tidigare kommer bilder från exteriörbedömningen läggas ut på Facebooksidan ”Avelsbedömningar i Sverige”. Tydligare information om hur detta kommer fungera publiceras både här på hemsidan samt på Facebook inom kort.

Observera att parkeringen bredvid travbanan på Romme tillhör inte det område som SIF Avel har ansvar för över bedömningsdagarna. Eftersom restaurangen inte är öppen och ingen verksamhet pågår i huvudbyggnaden har vi fått information om att grindarna till parkeringen kommer vara stängda, så att där kommer det tyvärr inte vara möjligt att parkera bil eller komma in för att titta på ridbedömningarna.

Varken på Romme eller Margaretehof kommer det finnas någon matförsäljning på plats.

Vi glädjer oss mycket åt att kunna arrangera bedömningarna i Sverige och vi hoppas och tror att alla som medverkar på bedömningen samt hästägare respekterar och följer gällande regler, vilket är förutsättningen för att bedömningarna ska kunna genomföras.

Tidsprogram Romme

Tidsprogram Margaretehof

Vill du dela detta med dina vänner?