newsline

Årets ryttare 2019

Publicerat den 08-11-2019

Priset Årets ryttare delas ut i samarbete mellan SIF och SIF Avel till en ryttare som har utmärkt sig under året. Kraftfull, harmonisk och hästvänlig ridning, hästens väl i alla situationer samt föredömligt bemötande mot andra personer är egenskaper som ska väga tungt vid valet. Valet baseras på resultat från årets sporttävlingar, gæðingatävlingar och avelsbedömningar.

Den nämnd som är tillsatt för att utse Årets ryttare 2019 har kommit fram till följande:

Efter granskning av årets resultat kan nämnden konstatera att det är för Svenska Islandshästförbundet och SIF Avel en stor utmaning för framtiden att verka för en större bredd och jämnare könsfördelning.

Följande ryttare är nominerade i år:

Magnús Skúlason – Guldmedalj på VM i femgångskombination samt VM silver i stilpass. SM guld i femgångskombination, stilpass och speedpass samt B-finalist i tölt T1 på SM.

Eyjólfur Þorsteinsson – Svensk mästare i B-flokk och A-finalist på SM i A-flokk, högsta uttagningspoängen i T1 på SM och A-finalist på VM i T1. Visade 18 hästar på avelsbedömning under året med bra resultat.

Erlingur Erlingsson – A-finalist i tölt T1 på SM med uttagningspoäng på 8,00. Visade 37 hästar på avelsbedömning under året, varav 3 av 6 hästar som representerade Sverige på VM i Berlin.

Vill du dela detta med dina vänner?