newsline

Unga avelsvisare 2018

Publicerat den 21-02-2018

I början på februari annonserade vi efter ansökningar från ungdomar i åldern 18-30 år som var intresserade av att deltaga på FEIFs avelsvisarseminarium på Island i april. Kraven var att de hade två hästar tillgängliga som de kan visa på årets avelsbedömningar, samt att de har grundläggande kunskap om vad avelsbedömningar går ut på. Dessutom kunde de som har tidigare gått kursen ansöka om att komma med till fortsättningskurs som även den arrangeras på Island i april. Varje FEIF medlemsland har möjlighet att skicka tre deltagare på den första kursen och två deltagare till fortsättningskursen.

SIF avel sponsrar de fem svenska deltagarna genom att betala alla kostnader runt kursen på Island samt med två gratis anmälningar till bedömning, mot att deltagarna visar två hästar i Sverige under året.

Det var i år totalt 41 ansökningar som inkom! Det innebär att det är 36 ungdomar som alla är intresserade av att visa hästar i år som inte kommer med. Dessa kan flesta ansöka igen nästa år men för att ta vara på intresset jobbar vi just nu på att planera en eller två träffar i Sverige för dem som inte kom med till FEIF kursen i år. Information om hur, när och vart dessa träffar arrangeras kommer att publiceras både här på hemsidan och vår Facebooksida.

De som får åka till första kursen:

  • Lovisa Enblom
  • Marcus Jonsson
  • Kelly Eriksson

De två som får åka till fortsättningskursen:

  • Emil Sundström
  • Johanna Asplund

 

Vill du dela detta med dina vänner?