newsline

Unga avelsvisare 2018

Publicerat den 01-02-2018

De senaste åren har FEIF arrangerat kurs för unga avelsvisare från alla medlemsländerna. Detta har varit väldigt populärt och är mycket bra tillfälle för unga att skaffa sig kunskap, erfarenhet och inte minst för att träffa likasinnade från andra länder. I år är det dags igen den 3-6 april på gården Skeiðvellir på Island, samma ställe som föregående år.

Nytt för i år är att det arrangeras även en fortsättningskurs som är tänkt för personer som har deltagit på FEIFs avelsvisarkurs tidigare! Den kursen arrangeras 9-11 april, även den på gården Skeiðvellir på Island.

SIF avel ser det som en viktig del i sitt arbete att stötta unga ryttare att ge sig in på bedömningsbanan. Därför väljer SIF avel att sponsra de ungdomar som blir utlottade. Sponsringen innebär att SIF avel betalar alla kostnader i samband med kurserna, dvs. flygresa, boende och kursarvode. Deltagarna från Sverige får även två gratis anmälningar till bedömning i Sverige under året. De krav som SIF avel ställer på ungdomarna är sedan helt enkelt att de visar 2 hästar på avelsbedömning i Sverige under året.

Vi söker nu tre ungdomar till kursen 3-6 april som uppfyller följande krav:

  • Vara i åldern 18-30 år
  • Har tillgång till minst 2 hästar som kan visas på avelsbedömning under året
  • Har gundläggande kunskap om vad avelsbedömningar går ut på

Vi söker dessutom två ungdomar till fortsättningskursen den 9-11 april, som uppfyller följande krav:

  • Har deltagit på FEIFs avelsvisarkurs
  • Har tillgång till minst 2 hästar som kan visas på avelsbedömning under året

Intresseanmälan skickas till avelsledare@sifavel.se senast 20. februari tillsammans med följande information:

  • Fullt namn och adress
  • Födelsedatum
  • Information om hästarna du har tillgång till (ålder, utbildning och annat som kan vara av intresse)
  • Information om dig och dina erfarenheter

Länk till information om kurserna: BreedingHorseTrainerSeminars2018_invitation

Vill du dela detta med dina vänner?