newsline

Avelsshow

Publicerat den 07-04-2016

SIF-avel bjuder till en festival stämning på Stenholmen den 30.april med många av de bästa hästarna som svensk avel har att erbjuda. Vi kommer få se högt bedömda hingstar och ston, några avelsgårdar kommer presentera sina uppfödningar, avkommogrupper efter högt meriterade hingstar och unga och lovande hästar som ännu inte är bedömda. Kanske får vi se Sveriges nästa stjärna på sin premiäruppvisning just här? Showen börjar kl. 14:00 och beräknas vara slut vid 17:00.

För att hålla på spänningen kommer programmet presenteras i smakprover. Här presenteras första dosen hästar…

Prins från Knutshyttan är en av världens högst bedömda hingstar med sin enastående exteriör och uttrycksfulla gångarter. Denna gången får vi se Prins tillsammans med några avkommor som även har fått höga bedömningar och bra tävlingsresultat.

Vi kommer få se förra årets högst bedömda femåriga hingst, Sólargeisli från Skogstjärnan som belönades med hela 9,5 för både tölt och trav.

Vi kommer även få se andra högst bedömda femåriga hingsten förra året, Felix från Änghaga som fick 8,41 för ridegenskaper. Felix lillebror, femårige Mambo från Änghaga kommer även göra sin premiär på showen.

Berserkur frá Stykkishólmi har ofta haft stora framgångar på tävlingsbanorna men denna gången kommer han visas upp med några av sina avkommor som har börjat imponera både på avelsbedömningar och tävlingsbanorna.

Toppur frá Auðsholtshjáleigu imponerade stort när han visades som fyraåring på Landsmót. Nu är han i Sverige och kommer visa på avelsshowen vad som krävs för att uppnå hela 8,49 i totalpoäng.

Detta är somsagt ändast en början på en lång lista hästar som kommer visas. Biljetter finns att köpa på Hestur.

Vill du dela detta med dina vänner?